SPORTFYSIOTHERAPIE
Sporten is goed voor lichaam en geest. Helaas kan het vervelende blessures met zich meebrengen. Wij kunnen U helpen. Door middel van een op maat gesneden revalidatieprogramma en met behulp van alle moderne apparatuur begeleiden wij U zo efficiënt mogelijk naar het juiste niveau.

MANUELE THERAPIE
Veel bewegingsbeperkingen kunnen uitstekend verholpen worden door middel van manuele therapie. Deze methode waarbij botstukken ten opzichte van elkaar worden bewogen geeft vaak een positieve stimulans voor een beter bewegingspatroon zodat klachten afnemen — met name nek- en rugklachten.

MEDICAL TAPING
In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van het Medical Taping Concept : een behandelmethode die goed gecombineerd kan worden met andere fysiotherapeutische en/of manueel therapeutische methodes. Het gebruik van Cure Tape is gericht op het stimuleren van beweging, niet op de beperking ervan. Het verbetert de spierfunctie, helpt belemmeringen in bloed- en lymfecirculatie opheffen en dempt de pijn. Ook wordt de gewrichtsfunctie zelf ondersteund waardoor deze methode revolutionair genoemd mag worden!

FYSIOFITNESS
FysioFitness geeft een uitgebreid programma dat er op gericht is de lichamelijke conditie en belastbaarheid te verbeteren. Ook zorgt het voor preventie van klachten door specifieke training. Dit alles met persoonlijke begeleiding en moderne apparatuur. Zie hiervoor onze folder FysioFitness.

OUDERENFYSIOTHERAPIE
Ouder worden geeft — helaas — vaak meer klachten. We kunnen U helpen met een persoonlijk oefenprogramma om beter te kunnen blijven functioneren.

AAN HUIS THERAPIE
Voor patiënten die niet in staat zijn naar de praktijk te komen, hebben we de aan huis service. Als de huisarts/ specialist akkoord is kunnen de behandelingen op afspraak bij U thuis worden uitgevoerd.

STEUNZOLEN
Veel klachten komen voort uit de voeten; vaak is dit te verhelpen of te verbeteren door het aanmeten van correctiezolen. Na een onderzoek van één van onze fysiotherapeuten worden de zolen op maat gemaakt en krijgt U (desgewenst) advies over (sport) schoeisel.

MULLIGAN CONCEPT
Als er door een trauma of anderzijds een foutieve stand ontstaat van een gewricht kan dit leiden tot pijn en stijfheid. Als deze positiefout en/of sporingsfout aanblijft, ontwikkelt zich al snel een chronische klacht. Is er sprake van een indicatie voor het gebruik van deze methode van Brian Mulligan dan voert de therapeut een manuele correctie uit van de stand van het betreffende gewricht terwijl de patiŽnt een actieve beweging maakt. Bij een juiste indicatie en uitvoering kunnen de pijn en bewegingsbeperking drastisch verminderen of zelfs opgeheven worden binnen slechts enkele herhalingen.

DRY NEEDLING
Dry needling is een efficiŽnte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Dry needling omvat het inbrengen van een 'droge' (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

 
 

Praktijk beoordeling

Onze patiŽnten hebben onze praktijk via Qualiview met een 9.2 beoordeeld.