JAAP DE JONG
fysiotherapeut, manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Na eerst Academie voor Lichamelijke Oefening gedaan te hebben(1975), ben ik fysiotherapie gaan studeren (Thim van der Laan,Utrecht 1979). Na mijn studie ben ik gaan werken bij ďde JongĒ, toen in de maatschap en nu als praktijkhouder. Ondertussen ben ik ook sportfysiotherapeut, bedrijfsfysiotherapeut en Manueel therapeut. Ik heb grote affiniteit met name met sport- en rugklachten.

jaap@fysiodejong.com

Big-nummer: 7904927004

 

ANNUSKA HENDRIKS - VAN KORVEN
fysiotherapeut

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool West-Brabant te Breda. Sinds 1998 ben ik werkzaam bij praktijk de Jong en voor velen een vertrouwd gezicht in onze locatie 'De Hoeksteen'. Als algemeen fysiotherapeut is mijn werk zeer afwisselend, zeker met de beschikking over de mooie en praktische oefenzaal. Ik werk waar mogelijk graag met kinesiotape (Medical Taping Concept), een veelzijdige elastische tape die tot verrassende resultaten kan leiden. Ik heb de opleiding 'Chronisch Pijn' gevolgd, waarbij je werkt met meerdere disciplines als team samen met de chronisch pijnpatiŽnt. Onlangs heb ik het eerste deel van het Mulligan Concept afgerond. Deze manier van mobiliseren van gewrichten en de wervelkolom is een waardevolle aanvulling op mijn diagnostiek en behandelen gebleken.

annuska@fysiodejong.com

Big-nummer: 99045934204
 
  GERDIEN ROTTEVEEL
fysiotherapeut

In 1985 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond bij De SAFA in Amsterdam. Na 1985 heb ik veel waarnemingen gedaan in particuliere praktijken in Amsterdam, Beverwijk en Vinkeveen. In Duitsland heb ik 2 jaar gewerkt als fysiotherapeut: therapie bij kinderen en houdingscorrectie. Sinds 2002 werk ik bij Fysiotherapie De Jong In Uithoorn. mijn werk bestaat vooral uit fysiotherapie aan huis. De aandoeningen zijn met name: revalidatie na operaties/ ziekenhuisopnames, bijvoorbeeld nieuwe heup of knie, of botbreuken na een ongeval. Ook werk ik veel met ouderen, die slecht ter been zijn. Intussen heb ik de "DAM" opleiding voor de wervelkolom afgerond. Met de DAM therapie kunnen geblokkeerde bewegingen in de wervelgewrichten hersteld worden.

gerdien@fysiodejong.com

Big-nummer: 49034874004
 

KIKI DE RIDDER
fysiotherapeut, manueel therapeut


In 1999 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de hoge school van Utrecht. Ik heb eerst in een verpleeghuis in Amersfoort gewerkt en ben daarna in de particuliere praktijk terecht gekomen. In 2001ben ik bij fysiotherapie de Jong in dienst gekomen en werk met heel veel plezier op locatie de IJsbaan waar ik samenwerk met Jaap. In 2001 ben ik de specialisatie fysiotherapie in de Geriatrie gaan doen, dit is meer gericht op de fysiotherapie bij ouderen. Daarna ben ik in 2003 begonnen met de specialisatie Manueel therapie. In 2007 heb ik deze opleiding afgerond en sindsdien ben ik ook werkzaam als Manueel therapeut. Op dit moment doe ik de Master opleiding manueel therapie en ik heb de cursus Chronische Pijn gedaan. Verder ben ik actief binnen de zorgprogrammaís Chronisch pijn en Depressie, waarin we samenwerken met de huisartsen en andere zorgverleners.

kiki@fysiodejong.com

Big-nummer: 19051708004
   
  MARLOUS JAARSMA
fysiotherapeut

Van jongs af aan ben ik erg geÔnteresseerd in het menselijk lichaam, mijn spreekbeurten hield ik onder andere over het hart en diabetes. Mijn keuze voor de opleiding fysiotherapie was dan ook snel gemaakt ; fysiotherapie ! In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Het werken met mensen gecombineerd met de werking van het menselijk lichaam was perfect. Sinds 2005 werk ik bij fysiotherapie de Jong. Samen met Misha werk ik met veel plezier op de locatie aan de Wilhelminakade . Hier behandel ik patiŽnten met uiteenlopende klachten en daarnaast begeleid ik ook mensen bij de fysio fitness die wij aanbieden in onze oefenzaal. Ook behandel ik mensen aan huis. Ik heb verschillende cursussen gevolgd waaronder Manuele therapie Marsman en D.A.M. In mijn vrije tijd doe ik aan kickboksen en paardrijden.

marlous@fysiodejong.com

Big-nummer: 89058615304
   
  MISHA STAALMAN
fysiotherapeut

Sinds 2002 werk ik, met veel enthousiasme en liefde voor het vak als fysiotherapeut. Samen met collega Marlous Jaarsma ben ik werkzaam in de locatie aan de Wilhelminakade 87. Stil zitten was van jongs af aan al niets voor mij. Omdat beweging in mijn jeugd iets vanzelfsprekends was, heb ik er mijn beroep van gemaakt. Mensen zo optimaal mogelijk , vrij laten bewegen, daar ligt voor mij de uitdaging in dit vak. Mijn interesse m.b.t. fysiotherapie is breed, maar het meest gericht op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat , simpel gezegd de gewrichten en spieren. Ook heb ik grote affiniteit met fitness- en revalidatietraining en sport gerelateerde klachten. Enkele van mijn specialisaties en activiteiten n.a.v. cursussen en opleidingen in de praktijk zijn: Manuele Therapie Marsman, D.A.M.-therapie (Driedimensionale Artrokinematische Mobilisatie), 4XT Methode Orthopedische Revalidatie, Medical Taping Concept (Fysio Tape). Andere specialisaties: COPD en Training, Diabetes &Training, Fysio Fitness Training.

misha@fysiodejong.com

Big-nummer: 19058782304
   
  RENÉ AARSMAN
fysiotherapeut, sportfysiotherapeut

Nadat ik mijn fysiotherapie opleiding bij Thim van der Laan heb afgesloten in 2011, heb ik bij Fysiotherapie de Jong een aantal waarnemingen uitgevoerd. Sinds 2013 ben ik in vaste dienst voor 2 dagen in de week; eerst op de Hoeksteen In Uithoorn en vanaf 2015 behandel ik de patiŽnten op de locatie van Beuving Lifestyle te Mijdrecht. Hier zie ik voornamelijk veel sport gerelateerde klachten, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van de uitgebreide faciliteiten van dit sportcentrum. Naast algemene fysiotherapie maak ik tevens gebruik van de behandelmethode Medical Taping Concept en de specialisatie Dry Needling. Met deze behandelmethode is het mogelijk om mensen eerder van hun pijnklachten af te helpen Naast fysiotherapeut ben ik sinds 2003 tevens 24 uur per week werkzaam als ambulancemedewerker in de regio Haarlem. Deze kennis en ervaring kunnen bij mijn werk als fysiotherapeut soms goed van pas komen.

rene@fysiodejong.com

Big-nummer: 49913598704
   
  METHA HETTEMA
Administratie

Ik werk sinds 1 mei 1996 bij Fysiotherapiepraktijk de Jong.Mijn kantoor is in de Hoeksteen (naast de bibliotheek) en ik ben aanspreekpunt voor collega's en patiŽnten. Ik ben verantwoordelijk voor zaken rondom verzekeringen. Ook zorg ik voor administratieve afhandelingen van declaratiegegevens naar verzekeraars voor alle 3 de vestigingen dus ook de Wilhelminakade en de IJsbaan.

info@fysiodejong.com

     
 

Het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF

Al onze fysiotherapeuten zijn opgenomen In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. In het register zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen.

Lees meer over de kwaliteitseisen>